

| Ingredience: | |
| vejce (žloutky a bílky zvlášť) | 3 k | 
| třtinový cukr | 100 g | 
| tuk (např. Hera, při ABKM tuk bez BKM) | 120 g | 
| vlašské ořechy namleté najemno | 100 g | 
| vlašské ořechy nasekané nahrubo (nemusí být) | hrst | 
| bezlepková směs Doves farm červená (nebo pohanková mouka) | 210 g | 
| rýžové mléko | 150 ml | 
| prášek do pečiva bez lepku | 1/2 sáčku | 
| tuk | na vymazání formy | 
| strouhaný kokos | na vysypání formy | 
Neznám klasičtější moučník než je bábovka. Je tolik variant a možností jak ji připravit. Tak jsem vyzkoušela její bezlepkovou podobu. Recept však můžete využít i jako klasický, kdy stačí bezlepkovou mouku vyměnit za klasickou pšeničnou. Pokud máte rádi větší kusy ořechů v moučníku, tak přidejte ještě hrst ořechů, které jen nahrubo nasekáte a určitě si pochutnáte.
Nejprve si rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky pak v jiné míse prošleháme s cukrem a povoleným tukem do pěny. Do vyšlehané žloutkové směsi přidáme najemno namleté ořechy, prosátou mouku a prášek do pečiva a pomalu přiléváme mléko a šleháme. Jde o to, aby se všechny ingredience propojily. Nakonec opatrně vmícháme bílky a těsto pak nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme předtím vymazali tukem a vysypali strouhaným kokosem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 - 50 minut. Zda je bábovka upečená, vyzkoušíme špejlí. Pokud se těsto nelepí, je hotová.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: