Pažitka
Název:

Ořechové muffiny s pomerančem


Ořechové muffiny s pomerančem


Ingredience:
Ingredience:
žluté jablko, oloupané a nahrubo nastrouhané1 ks
tekutý med100 g
ovesné vločky55 g
plátky mandlí40 g
nahrubo nasekané vlašské ořechy100 g
hustý bílý jogurt (řecký)280 g
mandlový nebo pomerančový extrakt1 lžička
strouhaná pomerančová kůra1 lžička
čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva60 ml
hladká mouka380 g
kypřící prášek3 lžičky
rozšlehaná vejce2 ks
mandlový olej130 ml
třtinový cukr120 g
Na posypání:
máslo kousek
třtinový cukr dle chuti
plátky mandlí dle chuti
Postup přípravy:

Muffinky jsou naše oblíbené hlavně z praktického důvodu - dají se vzít do práce ke svačince a vypadají krásně. Takže když jsem v Albert magazínu uviděla recept na muffinky plné oříšků, bylo jasno. Recept jsem si trošku upravila, aby nám ideálně chutnal a i teplota byla potřeba trošku zkorigovat a výsledkem jsou ideální šťavnaté a hlavně voňavé muffinky.

Nejprve si předehřejeme troubu na 165°C a přichystáme formičky na muffiny. V jedné míse smícháme nastrouhané jablíčko, med, extrakt, pomerančovou kůru i šťávu ořechy, mandle i vločky. Vše promícháme a necháme deset minut nabobtnat.

V jiné míse smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem a přidáme olej, vajíčka a poté i směs s jablíčkem, vše dobře promícháme a plníme do formiček. Nyní si v mističce smícháme kousek másla, cukr a plátky mandlí. Množství tak od oka, ab ybyla směs sypká a touto směsí posymeme trošku povrch muffinů. Ořechy s máslem a cukrem na povrchu vytvoí karamelovou křupavou čepičku. Nyní dáme do trouby a pečeme cca 30 - 40 minut.

Hotové muffiny necháme dokonale vychladnout a podáváme s dobrým čajem nebo kávou.

Dobrou chuť

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno