

| Ingredience: | |
| mleté vlašské ořechy | 100 g |
| bílky | 4 ks |
| žloutky | 2 ks |
| mletý sýr Gran Moravia | 60 g |
| sušená rajčata | 4 ks |
| sůl | dle chuti |
| čerstvý rozmarýn nasekaný na drobno | dle chuti |
| semínka slunečnice nebo dýně | 10 g |
Vedou mně moje chutě a teď jsem aktuálně zamilovaná do čerstvého kozího sýru. Je výborný zabalený do domácí šunky, pocítila jsem ale potřebu namazat si ho na něco. Už dávno koketuji s myšlenkou paleo placky, chtěla jsem vymyslet pečivo, které se připravuje jednoduše a je chuťově výborné. Něco jsem i vymyslela a konečně jsem se odhodlala péct. Musím říct, byla škoda tolik nad tím dumat. Můj vlastní recept vyšel lépe, než kterýkoliv odkoukaný paleo chleba doteď a vřele ho doporučuji všem, kteří touží po nevšedním pečivu. Kombinace ořechů, sušených rajčat, rozmarýnu a semínek byla dobrá volba.
Nejprve připravíme plech s pečícím papírem, vymažeme máslem, zapneme troubu na 150 stupňů. Z bílků ušleháme sníh, všechno ostatní důkladně zamícháme a postupně přidáváme bílek. Vylijeme na pečící papír a vyhladíme na obdélník rozméru cca 20 x 30 cm. Pečeme cca 15 minut.
Rozkrojíme na 3x3 kousků. Hodí se nejlépe k sýrům (gorgonzola, čerstvý kozí sýr), nebála bych se kombinovat ani s domácí paštikou nebo s lilkovou pomazánkou.
Podrobné info: