

| Těsto: | |
| polohrubá mouka | 100 g |
| hořká čokoláda | 200 g |
| máslo | 150 g |
| moučkový cukr | 200 g |
| vejce | 3 ks |
| kakao | 40 g |
| šťáva z vymačkaných mandarinek | 100 ml |
| vlašské ořechy | 200 g |
| prášek do pečiva | 1 lžička |
| Ricottová poleva: | |
| ricotta | 250 g |
| moučkový cukr | 100 g |
| vanilkový Pribináček | 160 g |
| želatina | 2 plátky |
| citronová šťáva | 2 lžičky |
| Na dokončení: | |
| meruňková marmeláda | dle potřeby |
| měsíčky mandarinek | dle potřeby |
Citronová poleva dodá řezům ten správný říz....
Ořechy nasekáme nahrubo. Čokoládu nastrouháme. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a se změklým máslem. Přidáme nastrouhanou čokoládu, prosáté kakao, polohrubou mouku s kypřícím práškem, vlašské ořechy a přilijeme šťávu z mandarinek. Promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Překlápěním ho vpravíme do těsta. Těsto dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (30x24 cm) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 30 - 40 minut. Zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vychladnout.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Na ricottovou polevu si utřeme dohladka ricottu s pribináčkem a cukrem. Přidáme citronovou šťávu a podle návodu nabobtnalou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus potřený marmeládou. Necháme ztuhnout.
Krájíme na kostky a dozdobíme měsíčky mandarinek.