Pažitka
Název:

Ořechové řezy s ricottou


Ořechové řezy s ricottou


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka100 g
hořká čokoláda200 g
máslo150 g
moučkový cukr200 g
vejce3 ks
kakao40 g
šťáva z vymačkaných mandarinek100 ml
vlašské ořechy200 g
prášek do pečiva1 lžička
Ricottová poleva:
ricotta250 g
moučkový cukr100 g
vanilkový Pribináček160 g
želatina2 plátky
citronová šťáva2 lžičky
Na dokončení:
meruňková marmeláda dle potřeby
měsíčky mandarinek dle potřeby
Postup přípravy:

Citronová poleva dodá řezům ten správný říz....

Ořechy nasekáme nahrubo. Čokoládu nastrouháme. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a se změklým máslem. Přidáme nastrouhanou čokoládu, prosáté kakao, polohrubou mouku s kypřícím práškem, vlašské ořechy a přilijeme šťávu z mandarinek. Promícháme. 
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Překlápěním ho vpravíme do těsta. Těsto dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (30x24 cm) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 30 - 40 minut. Zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vychladnout.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Na ricottovou polevu si utřeme dohladka ricottu s pribináčkem a cukrem. Přidáme citronovou šťávu a podle návodu nabobtnalou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus potřený marmeládou. Necháme ztuhnout. 
Krájíme na kostky a dozdobíme měsíčky mandarinek.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno