Pažitka
Název:

Ořechové rohlíčky


Ořechové rohlíčky


Ingredience:
Ingredience:
celozrnná pšeničná mouka400 g
agávový sirup100 g
změklé máslo200 g
namleté ořechy100 g
žloutky2 ks
vanilkový extrakt dle chuti
rýžová mouka na posypání
Postup přípravy:

Letos mám nějakou chuť dělat trochu víc to klasické cukroví. V mém podání ale vždy s celozrnnou pšeničnou nebo špaldovou moukou, bez bílého cukru a s kvalitním tukem (máslo/ghí/kokosový olej). Takové mám zásady. Když jsem viděla v obchodě Heru za 12,90, naskočila mi husí kůže! Co to je asi za tuk, když dostanete čtvrt kila za cenu pěti rohlíků. No nic to jenom tak na zamyšlení, já mám Heru, Ramu apod. za plasty (nadsázka, anebo ne?).

Ze surovin vypracujeme hladké vláčné těsto. Pokud se příliš lepí a trhá, dáme na chvilku zatáhnout do lednice. Vyválíme rohlíčky nebo naplníme formičky jako já. Mně totiž nejdou ručně vytvarovat tak, aby byly pěkné a nerozpadly se a pečeme podle velikosti 10 - 20 minut při 175°C. Vyklápějí se úplně samy, ještě horké a vůbec se nelámou! Zasypávám rýžovou moukou.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno