Pažitka
Název:

Ořechové rohlíčky


Ořechové rohlíčky


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka400 g
šlehačka1 kelímek
tuk Omega1 ks
žloutek1 ks
Náplň:
strouhané oříšky (lískové)400 g
moučkový cukr4 vrchovaté lžíce
vejce2 ks
žloutek1 ks
Postup přípravy:

Dnes jsem si pro vás připravila starý rodinný recept na ořechové rohlíčky, které podle něj děláme již mnoho let. Je u nás stejně oblíbený jako medové řezy a rohlíčky můžete využít i jako vánoční cukroví.

  1. Do prosáté mouky nastrouhejte tuk, přidejte šlehačku a žloutek, zpracujte těsto a uložte ho do lednice. 
  2. V druhé míse smíchejte všechny suroviny na náplň a zpracujte.
  3. Těsto rozdělte na 8 dílů a postupně vyvalujte kolečka o velikosti cca 25 cm, která rozdělte na 8 stejných částí. Na okraj si položte ořechovou nádivku a zamotejte rohlíček, který trochu zahněte a skládejte na plech s pečicím papírem.
  4. Pečete na 175 stupňů 20-30 minut, než začnou rohlíčky zlátnout.
  5. Ještě vlažné je obalujte v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.
Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno