Pažitka
Název:

Ořechovník


Ořechovník


Ingredience:
Těsto:
droždí20 g
třtinový cukr (rozmixujeme na prášek)50 g
obilné mléko200 ml
celozrnná mouka400 g
vejce2 ks
máslo80 g
Náplň:
vlašské ořechy500 g
třtinový cukr50 g
rozinky100 g
obilné mléko200 ml
skořice dle chuti
Postup přípravy:

Na řezu vypadá krásně, ale není to vůbec nic složitého. Nejtěžší je asi nalouskat tu hromadu vlašáků (smích).

Připravíme si kvásek a ze surovin na těsto vypracujeme bochník. Necháme kynout hodinu. Ořechy na náplň nasekáme (jemněji než já, protože se to pak víc sype), smícháme s cukrem, skořicí a zalijeme horkým mlékem. Necháme zchladnout. Těsto po vykynutí rozdělíme na 3 stejné díly, rozválíme je do placek a do každé dáme třetinu ořechové náplně. Zavineme a do formy na chlebíček (vymazané nebo s papírem) naskládáme na sebe 3 malé záviny (dva dolů a jeden navrch). Pečeme asi 45 minut při 180°C.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno