Pažitka
Název:

Ořechovo cibulový chléb


Ořechovo cibulový chléb


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka typ 1050 chlebová250 g
vícezrnná mouka100 g
sůl1 lžička
jedlá soda2 lžičky
střední cibule nasekaná najemno1 ks
vlašské ořechy nasekané najemno70 g
loupané mandle nasekané najemno30 g
bílý jogurt150 g
mléko100 ml
Postup přípravy:

Vlašské ořechy jsou nejen moc dobré, ale i zdravé až 70 % plodu tvoří velmi kvalitní a zdraví prospěšné nenasycené tuky (nenasycené mastné kyseliny), zhruba 18 % kvalitní bílkoviny a 3 % sacharidy. Ořechy jsou bohatým zdrojem vitaminu E, B1, B6, kyseliny listové a často chybějícího hořčíku a zinku. Proto jsem se rozhodla udělat variaci na mrkvový chléb a mrkev nahradila cibulí a ořechy. Chléb je srovnatelně dobrý a chuťově velmi lahodný.

Troubu předehřejte na 230 °C. Smíchejte obě mouky, sůl a sodu, pak přimíchejte cibuli a ořechy a jogurt a tolik mléka, aby vzniklo měkké, celkem lepivé těsto.

Těstem naplňte formu na biskupský chlebíček, vyloženou pečícím papírem, a urovnejte, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Pečte 30 minut. Po upečení by měl chléb při poklepání na dno znít dutě. Skvěle se hodí k pomazánkám, například k tvarohové pomazánce s řeřichou a ořechy.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno