Pažitka
Název:

Ořechovo pistáciové brownies


Ořechovo pistáciové brownies


Ingredience:
Ingredience:
tmavá čokoláda (70% kakaa)250 g
vejce4 ks
máslo190 g
cukr170 g
hladká mouka60 g
vanilkový extrakt1 lžička
jemně mleté mandle50 g
hrubě namleté ořechy (vlašské + pekanové)120 g
nahrubo nasekané nesolené pistácie50 - 60 g
Postup přípravy:

A je to, mám tu pro vás první sladkou dobrotu!
Doufám, že i fotka projde u "pani domácí" a nedostanu černej puntík!
Miluju čokoládu...děsně! Tenhle čokoládovej zázrak navíc obsahuje pistácie, a když k nim přidáte vlašský + pekanový ořechy a mletý mandle, to je pak to pravý ořechový!

Rozehřejte troubu, horní i spodní pečení, teplota 180 °C. Horkovzdušnou nedoporučuji, brownies je pak vysušené a ne vláčné, jak má být. Připravte si pekáček nebo zapékací mísu o rozměru 20 x 24 cm, vymažte kapkou oleje a vyložte pečícím papírem.

Zásadní věc, která dodá celému receptu dokonalost je, když ořechy i pistácie opražíte na suché pánvi nebo v troubě, asi tak dvě až tři minuty. Ty pak necháme vychladnout.
Najemno namleté mandle smícháme s moukou. Čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme s máslem ve vodní lázni a směs rozmícháme metličkou do hladka.

Vejce vyšleháme s cukrem, dokud hmota nezbělá a zdvojnásobí objem. Přidáme vychladlou čokoládovou směs, vanilkový extrakt a celé opatrně spojíme. Dále vmícháme mouku s mandlemi, přidáme směs ořechů a opět velmi lehce promícháme.
No a teď už jen rozetřít těsto do formy a pečeme 20 minut. Po upečení necháme Brownies odpočinout, můžeme vyndat z formy a nechat vychladnout úplně, já ho dávám ještě ve formě do lednice a nechávám uležet do druhého dne. Čokoláda uprostřed krásně ztuhne a to je pak taková lahoda, vám řeknu.

Andrea

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno