Pažitka
Název:

Ořechový koláš s krémem Limoncello, jahodami a granátovým jablkem


Ořechový koláš s krémem Limoncello, jahodami a granátovým jablkem


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka150 g
cukr krystal100 g
vajíčko1 ks
máslo75 g
kyřící prášek1/2 balíčku
mleté vlašské ořechy50 g
Krém:
mascarpone1 kelímek
Lučina200 g
citronový likér Limoncello2 lžíce
moučkový cukr2 - 3 lžíce
Na ozdobení:
jahody dle potřeby
granátové jablko dle potřeby
meduňka dle chuti
dortová želatina dle potřeby
máslo na vymazání formy
dětská krupička na vysypání formy
Postup přípravy:
I když byl tento pracovní týden kratší než obvykle, byla jsem nějak bez energie a usínala jsem večer velmi brzy. Doma jsem udělala jen to nejnutnější a přála si, aby už byl pátek.
Dnes jsme se konečně dočkali zase krásného slunečního a teplého dne. A abychom počasí podpořili i nějakou svěží dobrotou, připravila jsem dnes ořechový koláč s krémem Limoncello, jahodami a granátovým jablkem.
 
Povolené máslo utřeme s cukrem, vešleháme vajíčko a nakonec přidáme sypké suroviny - mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy.Zpracujeme těsto, 
které necháme v lednici minimálně hodinu odpočinout - s těstem z lednice se nám bude lépe pracovat. Formu na dort si vymažeme máslem a vysypeme dětskou krupičkou, těsto vyválíme a přeneseme do formy a při 160 stupních pečeme cca půl hodiny. Necháme důkladně vychladnout.

Mezitím si připravíme krém - kelímek mascarpone smícháme s 200 g Lučiny, dvěma lžícemi moučkového cukru a 2 lžícemi likéru. Důkladně vyšleháme.
 
Na vychladlý korpus naneseme krém, poklademe ovocem a zalijeme želatinou, kterou jsme si připravili podle návodu na sáčku. Koláč necháme v lednici minimálně hodinu až dvě vychladit a můžeme podávat :-)
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno