

| květák | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 6 stroužků |
| olivový olej | 4 - 5 lžic |
| sůl | špetka |
| citronový pepř | špetka |
| římský kmín | 1/2 lžičky |
| kurkuma | 1/2 lžičky |
| mletá uzená paprika (může být i sladká červená paprika) | 1/2 lžičky |
| citron | 1 ks |
| petrželka | na ozdobu |
| Ingredience: |
Tento způsob přípravy květáku stojí určitě za vyzkoušení.
Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo.
Pečený květák v orientálním stylu - květák omyjeme a rozebereme na větší růžičky.V misce smícháme olivový olej a všechno sypké koření. Na plech vyložený pečícím papírem dáme květákové růžičky,na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek.Zakapeme připravenou marinádou.Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 15 minut,pak opatrně promícháme,snížíme teplotu na 200 stupňů a pečeme dalších 10 minut.Podáváme horké,pokapané citronovou šťávou a zasypané nasekanou petrželkou.