Pažitka
Název:

Orientální květák


Orientální květák


Ingredience:
květák1 ks
cibule1 ks
česnek6 stroužků
olivový olej4 - 5 lžic
sůl špetka
citronový pepř špetka
římský kmín1/2 lžičky
kurkuma1/2 lžičky
mletá uzená paprika (může být i sladká červená paprika)1/2 lžičky
citron1 ks
petrželka na ozdobu
Ingredience:
Postup přípravy:

Tento způsob přípravy květáku stojí určitě za vyzkoušení. 

Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo.

Pečený květák v orientálním stylu - květák omyjeme a rozebereme na větší růžičky.V misce smícháme olivový olej a všechno sypké koření. Na plech vyložený pečícím papírem dáme květákové růžičky,na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek.Zakapeme připravenou marinádou.Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 15 minut,pak opatrně promícháme,snížíme teplotu na 200 stupňů a pečeme dalších 10 minut.Podáváme horké,pokapané citronovou šťávou a zasypané nasekanou petrželkou.


Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno