Pažitka
Název:

Oříšková krupicová halva


Oříšková krupicová halva


Ingredience:
polotučné mléko2 hrnky
cukr (med)1 hrnek
dětská krupička1 hrnek
olej / máslo1/3 hrnku
strouhané ořechy / mandle1 hrnek
hrozinky v rumu1/2 hrnku
sekané sušené ovoce hrst
Ingredience:
Postup přípravy:

Vyzkoušejte recept na skvělý krupicový dezert. Nejlépe chutná, když je pořádně vychlazený.

Hrozinky namočíme do vařící vody, můžeme k nim pro chuť přidat trošku rumové tresti nebo je namočit přímo do rumu.

Mléko za častého svaříme s cukrem a odstavíme z plotýnky.
V pánvi rozpustíme máslo (nebo zhřejeme olej) a přisypeme krupici s mletými nebo sekanými oříšky. Za stálého míchání krupici pražíme, dokud trochu nezezlátne (trvá to asi deset minut).

Ke krupici po částech přidáváme mléko a promícháváme, aby nevznikly hrudky. Pak mícháme, dokud se směs nezmění v hmotu připomínající svou konzistencí velmi hustou krupicovou kaši – viz obrázek. Kdo má rád hrozinky a sušené ovoce, přimíchá je do hotové směsi.

Připravené menší mističky vymažeme olejem a naplníme krupicovou směsí. Necháme vychladit a pak skladujeme v ledničce, nám ale halva moc chutná i teplá.

Můžeme podávat posypané praženými oříšky a mandlemi, posypané čokoládou, zkrátka podle toho, jak má kdo mlsný jazýček :-) 

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno