Pažitka
Název:

Ostřejší pomazánka z brambor a sušených rajčat


Ostřejší pomazánka z brambor a sušených rajčat


Ingredience:
Ingredience:
menší uvařená a nastrouhaná brambora1 ks
okapaná sušená rajčata1 a 1/2 lžíce
ostřejší hořčice1 lžíce
prolisovaný česnek2 stroužky
nadrcená bazalka dle chuti
okapané v nálevu naložená cibule1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bílý jogurt dle konzistence
Postup přípravy:

Pomazánky jsou vděčné a rychlé jídlo. Hodí se jak na snídani, svačinu, tak i večeři.

Dobře okapaná sušená rajčata dáme do mixéru, přidáme lžící ostřejší hořčice, nasekanou bazalku, prolisovaný česnek, nasekanou a okapanou sterilovanou cibulku a jednu nastrouhanou uvařenou bramboru. Podle hustoty pomazánky přidáme bílý jogurt. Pomazánku podáváme s celozrnným pečivem.

Kdo má rád hodně ostré, může přidat i drcené chilli papričky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno