Pažitka
Název:

Ostružinový džem


Ostružinový džem


Ingredience:
Ingredience:
divoké (lesní) ostružiny500 g
cukr krupice500 g
mletá skořice špetka
mletý hřebíček špetka
rum dle chuti
Postup přípravy:

Jednoduchá příprava, vynikající výsledek. Z divokých ostružin proto, že mají daleko výraznější chuť než zahradní.

Ostružiny očistíme a zprudka vaříme 3 minuty. Vmícháme cukr a za stálého míchání vaříme dalších 7 minut. Nakonec přimícháme skořici a hřebíček.
Vymyté a vysušené skleničky vypláchneme rumem. Pak do nich plníme džem. Pokud plánujeme že spotřebujeme dříve, tak stačí po naplnění zavíčkovat a otočit dnem nahoru. Pokud chceme uchovat delší dobu (až 1 rok) sterilujeme 30 minut při 80°C

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno