

| Ingredience: | |
| třtinový cukr | 5 lžic |
| horká voda | 4 lžíce |
| mleté lískové oříšky | 1 lžíce |
| vejce | 4 ks |
| polohrubá mouka | 6 lžic |
| jedlá soda | 1 lžička |
| olej | 2,5 lžíce |
| Krém: | |
| měkké tvarohy | 2 ks |
| smetana Dr. Oetkera + mléko dle návodu | 1 ks |
| kůra z 1 pomeranče (limetky) | dle chuti |
| šťáva z 1 pomeranče (limetky) | dle chuti |
| jahody | 400 g |
| vypeckované třešně | 200 g |
| sirup agáve (rýžový sirup) | 1 lžíce |
| Studená omáčka na přelití: | |
| jahody | 6 ks |
| třešně | 4 ks |
| cukr | dle potřeby |
Léto a k němu patří osvěžující moučníky, zmrzliny a jiné dobroty. Tak si pojďme jeden osvěžující dezert upéct.
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a dál přidáváme po troškách olej a horkou vodu. Nakonec vmícháme mouku se sodou a mletými oříšky.
Těsto nalijeme na plech (nebo formu) s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Zkoušíme špejlí.
Tvaroh ušleháme se šťávou a kůrou, vmícháme ušlehanou smetanu dr. Oetkera a cca 200 g jahod a vypeckovaných třešní. Krémem potřeme vychladlý upečený korpus. Dozdobíme omytým ovocem.
Pár jahod a třešní jsem si umixovala s cukrem a dala do chladu až na druhý den. Při podávání moučníku jsem řezy polila touto studenou omáčkou.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: