Pažitka
Název:

Osvěžující jahodovo-třešňové řezy s krémem


Osvěžující jahodovo-třešňové řezy s krémem


Ingredience:
Ingredience:
třtinový cukr5 lžic
horká voda4 lžíce
mleté lískové oříšky1 lžíce
vejce4 ks
polohrubá mouka6 lžic
jedlá soda1 lžička
olej2,5 lžíce
Krém:
měkké tvarohy2 ks
smetana Dr. Oetkera + mléko dle návodu1 ks
kůra z 1 pomeranče (limetky) dle chuti
šťáva z 1 pomeranče (limetky) dle chuti
jahody400 g
vypeckované třešně200 g
sirup agáve (rýžový sirup)1 lžíce
Studená omáčka na přelití:
jahody6 ks
třešně4 ks
cukr dle potřeby
Postup přípravy:

Léto a k němu patří osvěžující moučníky, zmrzliny a jiné dobroty. Tak si pojďme jeden osvěžující dezert upéct.

Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a dál přidáváme po troškách olej a horkou vodu. Nakonec vmícháme mouku se sodou a mletými oříšky. 

Těsto nalijeme na plech (nebo formu) s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Zkoušíme špejlí.

Tvaroh ušleháme se šťávou a kůrou, vmícháme ušlehanou smetanu dr. Oetkera a cca 200 g jahod a vypeckovaných třešní. Krémem potřeme vychladlý upečený korpus. Dozdobíme omytým ovocem.

Pár jahod a třešní jsem si umixovala s cukrem a dala do chladu až na druhý den. Při podávání moučníku jsem řezy polila touto studenou omáčkou.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno