

| Ingredience: | |
| vepřové koleno | 1 ks |
| voda | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| česnek | 6 stroužků |
| mrkev | 1 ks |
| celer | 1/2 ks |
| petržel | 1 ks |
| čerstvá majoránka | dle chuti |
| nové koření | dle chuti |
| velké kroupy | 200 g |
| libeček | dle chuti |
| petrželka | de chuti |
Čím více se ochlazuje, tím více se uchylujeme k receptům, které zahřejí. V minulém receptu na vepřové koleno jste se mohli inspirovat na hlavní chod, však vývar z kolene, využijeme též. A to na výbornou polévku.
Omyté a přeseknuté koleno dáme do tlakového hrnce a vaříme v osolené vodě doměkka. V polovině vaření přidáme omytou kořenovou zeleninu, utřený česnek a bylinky. Když je koleno měkké, vyjmeme jej i s kořením a přidáme uvařené a propláchnuté velké kroupy. Vývar pak necháme krátce povařit, přidáme čerstvou majoránku a nasekaný libeček, opepříme a podáváme.
Podrobné info: