Pažitka
Název:

Ovarová polévka s kroupami a česnekem


Ovarová polévka s kroupami a česnekem


Ingredience:
Ingredience:
vepřové koleno1 ks
voda dle potřeby
sůl dle chuti
česnek6 stroužků
mrkev1 ks
celer1/2 ks
petržel1 ks
čerstvá majoránka dle chuti
nové koření dle chuti
velké kroupy200 g
libeček dle chuti
petrželka de chuti
Postup přípravy:

Čím více se ochlazuje, tím více se uchylujeme k receptům, které zahřejí. V minulém receptu na vepřové koleno jste se mohli inspirovat na hlavní chod, však vývar z kolene, využijeme též. A to na výbornou polévku.

Omyté a přeseknuté koleno dáme do tlakového hrnce a vaříme v osolené vodě doměkka. V polovině vaření přidáme omytou kořenovou zeleninu, utřený česnek a bylinky. Když je koleno měkké, vyjmeme jej i s kořením a přidáme uvařené a propláchnuté velké kroupy. Vývar pak necháme krátce povařit, přidáme čerstvou majoránku a nasekaný libeček, opepříme a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno