

| Ingredience: | |
| ovesné vločky | 3 dcl |
| mléko | 2 lžíce |
| mléko | 3 dcl |
| voda | 2 dcl |
| vanilkový cukr | 1 lžíce |
| sůl | špetka |
| jahody | 6 ks |
| sušenky (Bebe) rozdrobené na kousky | 4 ks |
Snídaně, to je můj každodenní rituál, bez kterého bych byla hladová, nepříjemná a zamračená. Je to chvilka jen pro mě, chvilka, kdy si přichystám něco naprosto lahodného, šálek kávy nebo čaje a noviny/ knihu ke čtení. Svět kolem na chvíli přestane existovat a já si užívám ten okamžik pohody a naprostého klidu. Ještě lepší je samozřejmě snídat s další milou osobou, ale tady momentálně nikdo takový není. A tak snídám osamocená, vařím si ovesnou kaši na sto způsobů a nejraději bych prosnídala celý den. Krásné ráno!
V hrnci rozpusťte máslo, přisypejte ovesné vločky a několik minut společně opékejte a sem tam zamíchejte, vločky by měly začít vonět po oříškách. Přilijte 2 dl mléka a 2 dl vody a vařte, dokud kaše nevsákne všechnu tekutinu, pak přijde na řadu poslední dl mléka. Přisypejte cukr a sůl a vařte do zhoustnutí. Rozdělte kaši do dvou mističek, poklaďte na plátky nakrájenými jahodami a posypejte rozdrobenými sušenkami.
Podrobné info: