Pažitka
Název:

Ovesná kaše s kakaovými mletými boby, mletým mákem, kokosem a pitaya


Ovesná kaše s kakaovými mletými boby, mletým mákem, kokosem a pitaya


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky20 g
quinoové vločky20 g
rýžové vločky20 g
mletý kokos1 lžička
mletý mák1 lžička
mleté kakaové boby1 lžička
sojové mléko150 ml
Na dozdobení:
pitaya1/2 ks
strouhaný kokos2 lžíce
Postup přípravy:

Zatancujte si ráno na svou oblíbenou písničku a hned bude dopoledne energičtější. 

Dnes mám svou růžovou misku s exoticou. Toto ovoce není tak často k nalezení v českých obchodech, ale občas na něj narazíte a doporučuji jej dát do košíku a ochutnat.

Pitaya - dračí ovoce - plod kaktusu je nízkokalorické ovoce, které obsahuje velké množství vlákniny, vitamínu C, vápníku, železa, karotenu a riboflavinu. Chuť je podobná angreštu, je jemná a lehce nakyslá.

Pro rychlejší přípravu kaše si dejte již večer do misky vločky, kokos i mák a zalijte mlékem. Vše se krásně spojí v kaši a ráno již přidáte jen mleté kakaové boby a dáte ohřát na 2 minuty na plotnu nebo na 1/2 minutky do mikrovlnné trouby. Pak už jen nazdobíte.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno