Pažitka
Název:

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky


Ovesná kaše s karamelizovanými jablky


Ingredience:
Ingredience:
jemné ovesné vločky80 g
skořice1/2 lžičky
mléko200 ml
javorový sirup2 lžíce
jablko1 ks
mandle15 g
Karamelizované jablko:
jablko1 ks
voda trochu
třtinový cukr1 lžíce
máslo1 lžíce
Postup přípravy:

Když nastane podzim, začneme snídat kaše. Jeden by řekl, že v létě je přece spousta ovoce a tak si tu kaši uděláte lepší. Ale nám v létě nejedou. Tohle je naše nejoblíbenější. S obyčejnými jablky.Podzimní i zimní.

Jablkům vykrojte jádřinec a nakrájejte je na kostičky. Rozdělte na 2 půlky, jedno jablko přijde do kaše, druhé se bude karamelizovat. 

Jedno pokrájené jablko dejte na rozehřátou pánev společně s trochou vody (cca 3 lžíce). Promíchávejte a až se voda odpaří, přidejte máslo. Na pánev s jablky a rozehřátým máslem vsypte cukr a začněte promíchávat. Jablka opékejte, dokud nezačnou lehce zlátnout. Pozor na připálení.

Ovesné vločky (použijte jemné, je to důležité) zalijte mlékem, přidejte jedno pokrájené jablko a skořici a pomalu přiveďte k varu. Nezapomeňte promíchávat, aby se vám kaše nepřipálila. V okamžiku, kdy začne probublávat, ji ještě nechám tak půl minuty vařit, přidám javorový sirup a posekané mandle (posekám je celé, i se slupkou, ale určitě by šly použít i plátky atd.), přiklopím pokličkou a nechám chvilku odstát (v tuto chvíli jdu většinou do koupelny, to jen takový tip s načasováním, pokud budete taky kaši dělat ve všední den ráno.

K hotové kaši už jen přidejte karamelizovaná jablka a je to. 

P.S. Ráno si samozřejmě nic nevážím a neodměřuju, to jen kvůli receptu. Za chvilku to budete mít v oku. Mléko používám vždycky kravské. Rostlinná (kromě kokosového) mi nechutnají. Samozřejmě, pokud kravské nemůžete, použijte mléko podle vaší potřeby a chuti.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno