Pažitka
Název:

Ovesné buchtičky s červeným rybízem


Ovesné buchtičky s červeným rybízem


Ingredience:
Ingredience:
rozmixované ovesné vločky1 hrnek
celozrnná špaldová mouka1/2 hrnku
červený rybíz1 a 1/2 hrnku
bílý jogurt1 kelímek (150 g)
vejce3 ks
rozpuštěný kokosový olej nebo rostlinný olej1/2 hrnku
prášek do pečiva2 lžičky
stévie dle chuti
nastrouhaná citronová kůra1 lžička
sůl špetka
Postup přípravy:

Tak jsem si domů nedávno přinesla vaničku červeného rybízu. Ovoce a zeleninu chodím zásadně nakupovat do nedalekého malého obchůdku, kde seženu vždy všechno čerstvé a hlavně sezónní. No a tak jsem uvažovala, co z rybízu vytvořit. Rybízových bublanin je plný internet a tak jsem zvolila malé ovesné buchtičky, které se skvěle hodí ke snídani nebo ke svačince. Jsou rychle hotové a jejich sladko-kyselá chuť Vás prostě dostane.

Postup: V míse smícháme vejce, jogurt a olej. Přidáme ostatní suroviny a vytvoříme hladké těsto. Nakonec rozmixujeme hrnek červeného rybízu úplně na kaši a přidáme ji do těsta. To pak vlijeme do jednotlivých formiček. Každou buchtičku pak navrch posypeme kuličkami červeného rybízu. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno