Pažitka
Název:

Ovesné lívance se skořicí a banánem

veganský recept


Ovesné lívance se skořicí a banánem


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky160 g
velký banán1 ks (150g)
skořice1 lžička
prášek do pečiva bez fosfátů1 lžička
kokosové mléko250 ml
olej na vymazání pánve
K podávání:
ovoce dle chuti
javorový sirup dle chuti
Postup přípravy:

Lívance jsou pro mě symbolem klidného nedělního rána, kdy se nikam nemusí, nikam se nespěchá a člověk si může dopřát něco výjimečného. Taky milujete taková rána, kdy si uvaříte dobrou kávu, z šálků se příjemně kouří a zatímco ten úžasný ranní životabudič chladne, vy si poléváte horu ovesných lívanečků javorovým sirupem? Tomu říkám opravdu skvělý začátek dne! A věřte mi, že po takovém ránu vám půjde vše mnohem lépe.

Asi moje nejoblíbenější jsou lívance z ovesných vloček a banánu. Jsou zdravé, bez bílého cukru a mouky, takže člověk po nich nemá břicho jak před porodem. Ovesné vločky navíc obsahují velké množství vlákniny a lívanečky z nich vás zasytí opravdu na dlouhou dobu. Skořice a banán zase těsto krásně osladí, takže doslazovat už není třeba. Zvlášť pokud je na závěr polijete tak litrem javorového sirupu jako já. No co, život si přece musíme umět osladit, no ne?!

Ovesné vločky rozmixujeme v robotu na jemnou mouku a přesypeme do mísy. Přidáme skořici a prášek do pečiva a vše promícháme. Banán dáme společně s mlékem do mixeru a rozmixujeme. Nalijeme směs k ovesné mouce a vše důkladně vymícháme do hladkého těsta.

Pánev nebo lívanečník rozehřejeme, lehce potřeme olejem a lžící tvoříme lívanečky libovolné velikosti. Opékáme z každé strany přibližně 3 minuty.

Nesmažte lívanečky na nejvyšším plameni, spálili by se na povrchu a uvnitř by zůstaly syrové!!!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno