Pažitka
Název:

Ovesné skořicové banánové sušenky

bez BKM, lepku, vajec


Ovesné skořicové banánové sušenky


Ingredience:
Ingredience:
bambucké máslo Purity Vision1 lžíce
banán (jeden)100 g
ovesné jemné vločky, případně ovesná mouka150 g
panela, či jiné sladidlo (malým dětem pouze banán) dle chuti
skořice2 lžičky
Postup přípravy:

Tyto sušenky patřily mezi první, které náš malý jedl a patří mezi oblíbené dodnes, i když už má mlsnější jazýček, říká jim perníčky. Jsou na přípravu velmi snadné a rychlé.

Rozmačkáme banán, přidáme tuk, pomleté ovesné vločky, skořici, sladidlo nebo datlovou pastu, super jsou i sušen rozmixované švestky. V případě, že budeme sladit datlemi či švestkami, bude se měnit poměr ovesných vloček. Stejně tak, pokud budeme volit tekuté sladidlo jako je med či sirupy, poměr vloček musíme upravit. 

Veškeré ingredience spojíme dohromady. Vzniklé těsto vyválíme a vykrojíme požadované tvary. Klademe na plech s pečícím papírem. Když máme hotovo, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 10 minut. Sušenky budou po upečení tvrdší, ale po upečení či do druhého dne budou měkké.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno