

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 2 šálky |
| ovesné vločky | 1 šálek |
| cukr krystal | 1 šálek |
| skořice | 1 lžička |
| vejce | 2 ks |
| olej | 4 lžíce |
| horká voda | 6 lžic |
| jablka nakrájená na tenké plátky | 5 ks |
| kypřící prášek bez fosfát | 1 lžička |
| roinky | hrst |
| oříšky či semínka | dle chuti |
Původně jsem měla v plánu si dnes zacvičit nebo se proběhnout, uklidit tu, nakoupit, číst, zkrátka být super aktivní a sršet energií. Jenže v otupělém polospánku mimo úklidu a čtení v metru ani jedna činnost navíc nepřicházela v úvahu. Aby po mně aspoň něco zůstalo (minimálně do středeční snídaně) pustila jsem se do pečení fit ovesného jablečného koláče a do jeho nekončící ochutnávky... Jednoduchý je opravdu jako facka! Tak na co čekat? Vyzkoušejte ho se mnou.
Ve velké míse si smícháme cukr krystal, mouku, ovesné vločky, skořici a kypřící prášek. Následně přidáme vejce, olej, horkou vodu a dobře promícháme. Těstem plníme připravenou zapékací mísu či dortovou formu, po bocích vyskládáme rozinky a pravidelně poklademe vrstvou jablek. Pečeme na 190°C po dobu 30 až 45 minut. Přeji dobrou chuť!
Podrobné info: