

| Ingredience: | |
| polohrubá mouka | 100 g |
| mletý mák | 100 g |
| jemné ovesné vločky | 150 g |
| cukr krystal | 100 g |
| kypřící prášek do pečiva | 1 sáček |
| mrkev | 300 g |
| olej | 150 g |
| bílý jogurt | 150 g |
| vejce | 4 ks |
| vanilkový extrakt | 1 lžička |
| kůra a šťáva z jednoho pomeranče | 1 ks |
Tahle trošku neobvyklá verze makovníku je opravdu rychlá, pokud tedy nepočítám strouhání mrkve (ouvej). Ta zas ale dodá kromě vitamínů i pěknou barvu. Protože je v těstě hodně máku a vloček, i když jemně mletých, má makovník hrubší strukturu - doporučuju servírovat s pořádným kopečkem oslazeného bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Kdo si do něj přidá i kapku vanilkového extraktu, bude se rozplývat dvakrát tolik.