Pažitka
Název:

Ovocná třená bublanina


Ovocná třená bublanina


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka300 g
cukr krupice140 g
změklé máslo140 g
mléko250 ml
celá vejce2 ks
kypřící prášek do pečiva špetka
višně/jahody dle chuti
Postup přípravy:

Bublanina, je takovou staročeskou klasikou, která nikdy nezklame. Takže vyndáme ovocné zásoby z léta a šup, je to hotovo.

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mléko, změklé máslo, špetku prášku do pečiva a postupně přidáváme mouku. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto pomocí stěrky hezky rozetřeme a naklademe višně, nebo jahody. Pečeme při 180 °C asi 25 minut. Nakonec zlehka posypeme moučkovým cukrem.

Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, 
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu jsou vysílané od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde: 
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam

Fotos by: Katalin Sándor

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno