Pažitka
Název:

Ovocné minidortíky


Ovocné minidortíky


Ingredience:
Korpus:
vejce2 ks
cukr krupice2 lžíce
polohrubá mouka2 lžíce
kakao2 lžíce
olej2 lžíce
mléko2 lžíce
kypřící prášek1 lžička
Náplň:
smetana600 ml
slazené kondenzované mléko200 g
želatina8 plátků
mango1 ks
jahody250 g
malinový džem na potření korpusu
jahody a máta na dozdobení
Postup přípravy:

Dezert, který nejen krásně vypadá, ale především skvěle chutná.

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přimícháváme olej, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao.
Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi jen 10 minut. Zkoušíme špejlí.
Necháme vychladnout ve formě.
Vychladlý potřeme malinovým džemem.

1. náplň:
4 plátky namočíme do 4 PL studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Jahody rozmixujeme. Nabobtnalou želatinu rozehřejeme - nesmí se vařit. 300 ml smetany ušleháme dotuha. Přimícháme k ní 100 g kondenzovaného mléka rozmixované jahody a rozehřátou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus. Dáme chladit.

2. náplň:
Dělá se stejně, jen se přidá rozmixované mango. 
Nalijeme na ztuhlou jahodovou náplň a dáme tuhnout - nejlépe přes noc.
Po ztuhnutí vykrajujeme pomocí formičky o průměru asi 5 cm dortíky.
Dozdobíme jahodou, mátou nebo si uděláme čokoládové ozdoby. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno