Pažitka
Název:

Ovocné trubičky


Ovocné trubičky


Ingredience:
Ingredience:
jahody hrst
borůvky hrst
banán hrst
meruňky hrst
kokos dle chuti
Postup přípravy:

Ovoce je základ zdravé výživy u dětí. Tak i přistupuji ke sladkému. Proč tedy neudělat zdravou mlsku pro svišťata, po které se můžou utlouct? Jdeme na to!

Ovoce rozmixujeme a nalijeme na plech nebo pekáč vystlaný pečícím papírem. Pokud máme ovoce kyselejší (např. meruňky), můžeme přidat místo části hmoty banán na doslazení. Jinak není třeba přislazovat, sušením vynikne chuť ovoce včetně té sladké. Dáme do trouby rozehřáté maximálně na 100 stupňů a sušíme. Já je suším na necelých 100 stupňů asi 5 hodin. Plát je hotový až když přestane být lepkavý a má jednotnou konzistenci. Necháme vychladnout a krájíme na obdélníky a balíme ruličky, případně krájíme na jiné požadované tvary.

Další možné varianty na ovocné trubičky:

1. cca - půl jablka, 1/4 banánu, zbytek jahody navážit do 300g

2. pul jablka, 3/4 banánu, borůvky dovážit do 300g (dala jsem kanadské, ale můžou byt jakékoli) a pro zajímavější chuť jsem směs před pečením posypala hrstí kokosu

3. Banán plus meruňky dovážit do 300g

4. Třešně a zpracování zbytku do 300g, takže jsou tam borůvky, jahody

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno