Pažitka
Název:

Ovocný cheesecake s jahodami


Ovocný cheesecake s jahodami


Ingredience:
Ingredience:
sušenky (Derby)150 g
Rum nebo Malibu dle chuti
změklé máslo60 g
Jahodový krém:
bílá čokoláda260 g
jahody220 g
mascarpone300 g
Kokosová vrstva:
želatinový ztužovač na nepečený dort1 ks
kokosové mléko2 lžíce
voda dle potřeby
cukr dle chuti
změklý tvaroh1 ks
zakysaná smetana nebo šlehačka1 ks
Postup přípravy:

Honí vás mlsná? Mám pro vás recept na výborný dezert ze sušenek, jahodového krému, kokosového krému a jahod.

Sušenky nadrtíme v nožovém mixéru nebo ručně je válečkem nadrtíme. Přidáme kapku rumu nebo Malibu a máslo, zpracujeme a uděláme směs, kterou mokrou rukou upěchujeme na dno dortové formy a dáme na hodinku do chladu.

Jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pár jahod si necháme na ozdobu.

Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a dál pak ve šlehači ušleháme mascarpone, změklou vlažnou bílou čokoládu a jahody. Krém s ovocem nalijeme na sušenkový korpus. Dáme do chladu.

Uděláme druhou vrstvu. Základ uděláme z jednoho sáčku želatinového ztužovače nepečeného dortu od Dr. Oetkera, dál podle návodu (kde je popsán tvaroh, cukr i voda) a pak k vyšlehanému krému přidáme ještě kokosové mléko nebo jen strouhaný kokos.

Druhé těsto nalijeme na první ovocnou vrstvu a dáme do chladu přes noc. 

Celý povrch pak zdobíme jahodami a meduňkou. 

Podáváme chlazené ke kávičce.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno