Pažitka
Název:

Ovocný koláč s drobenkou z ovesných vloček


Ovocný koláč s drobenkou z ovesných vloček


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka200 g
máslo125 g
vejce1 ks
cukr75 g
sůl špetka
Ovoce:
rybíz1 hrstička
borůvky1 hrstička
jahody1 hrstička
ostružiny1 hrstička
Drobenka:
ovesné vločky100 g
máslo50 g
krupicový cukr40 g
Postup přípravy:

Lehký ovocný koláč, kde je málo mouky a hodně ovoce, takže při něm až tolik nezhřešíte.

Vypracujte si ze surovin vláčné těsto a vyválejte. Na klasický plech si připravte pečící papír a následně na něj dejte vyválené těsto. Drobenku připravíme tak, že si do mističky dáme všechny potřebné suroviny a mačkáme je, dokud nevznikne sypká hmota. Pak už stačí jen na těsto naklást ovoce a posypat drobenkou. Koláč vkládáme vždy do rozpálené trouby. Na 180 stupňů pečeme asi 35 minut. Prostě dokud okraje nezezlátnou.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno