

| Ingredience: | |
| celozrnná pšeničná mouka | 400 g |
| droždí | 1 ks |
| rozpuštěný rostlinný tuk nebo olej | 70 g |
| sůl | špetka |
| rostlinné mléko | 2 dcl |
| třtinový cukr | 3 lžíce |
| Krém: | |
| puning | 2 sáčky |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| třtinový cukr | 2 lžíce |
| mleté skořice | 1 lžička |
| rostlinné mléko dle potřeby | |
| Maková náplň: | |
| mák | |
| povidlí | |
| ovoce (meruňky, rybíz) | 400 g |
Pokud jste milovníky sladkých koláčů, jste u toho správného receptu. Veganská dobrota, která potěší i mlsné děti.
Připravte si kvásek z mléka, droždí a 1 lžíci cukru. Mouku smícháme se solí, přidáme máslo, cukr a kvásek. Vše důkladně vymícháme. Těsto necháme 45 minut kynout na teplém místě.
Mezitím si připravte krém. Smíchejte vychlazený puding s cukrem a skořicí. Podle potřeby přidávejte mléko tak, aby vzniknul jemný krém.
V druhé misce promíchejte mák s povidlím (poměr nechám na Vás, někdo má raději více povidlí, jiný zas více máku). Těsto rovnoměrně rozprostřete na vymazaný a vysypaný plech s vysokým okrajem, potřeme jej krémem, makovou náplní uděláme flíčky a poklademe ovocem.
Můžeme ještě posypat sekanými mandlemi nebo ořechy. Pečeme dozlatova zhruba 35 minut na 170°C.
Dobrou chuť.
Podrobné info: