

| Ingredience: | |
| kuřecí prso nebo 12 krevet | 1 ks |
| brokolice (pokud máte možnost, použijte čínskou brokolici) | 1/2 ks |
| velká mrkev nastrouhaná na nudličky | 1 ks |
| mungo výhonky | hrst |
| vejce | 3 ks |
| sladká sojová omáčka | 1 dcl |
| ústřicová omáčka | 1 dcl |
| světlá sojová omáčka | 1 dcl |
| palmový nebo třtinový cukr | 1 lžíce |
| kokosový nebo jiný neutrální olej | dle potřeby |
| ploché rýžové nudle | 4 porce |
| Na dochucení: | |
| výhonky mungo | dle chuti |
| sekané arašídy | dle chuti |
| limetka | dle chuti |
| sušené chilli | dle chuti |
Smažené rýžové nudle jsou typickým thajským obědem. Možná jsou více oblíbené v thajských restauracích po celém světě než v Thajsku samotném. Jejich příprava je nesmírně snadná a rychlá a chuť je pro nás Evropany víc podobná té běžné asijské chuti, jak ji známe z pouličních fast food restaurací než typicky thajským chutím. K jejich přípravě můžete použít jak kuře, tak krevety a základem jsou ploché rýžové nudle, které koupíte v běžném supermarketu.
Rýžové nudle si namočte předem podle návodu. Nepotřebují moc času, stačí několik minut, aby změkly.
V hluboké pánvi, ideálně pánvi wok rozpalte olej. V rozpáleném oleji orestujte maso nebo krevety. Když se zatáhnou tak na ně nalijte rozmíchaná vejce a nechte lehce srazit. Za stálého míchání přidejte brokolici a mrkev, cukr a všechny tři omáčky a jako poslední přidejte mungo výhonky. Do směsi zamíchejte lehce okapané nudle. Míchejte tak dlouho, dokud nejsou nudle měkké a jako by mléčné. Pochopitelně můžete lehce podlít vodou, ale ne moc. Směs nemá v omáčce plavat, ale nesmí být suchá.
Hotové nudle rozdělte na porce a podávejte se čerstvými výhonky, arašídy, sušeným chilli a eventuálně čtvrtinou limetky.