Pažitka
Název:

PAD - SEE - EW


PAD - SEE - EW


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prso nebo 12 krevet1 ks
brokolice (pokud máte možnost, použijte čínskou brokolici)1/2 ks
velká mrkev nastrouhaná na nudličky1 ks
mungo výhonky hrst
vejce3 ks
sladká sojová omáčka1 dcl
ústřicová omáčka1 dcl
světlá sojová omáčka1 dcl
palmový nebo třtinový cukr1 lžíce
kokosový nebo jiný neutrální olej dle potřeby
ploché rýžové nudle4 porce
Na dochucení:
výhonky mungo dle chuti
sekané arašídy dle chuti
limetka dle chuti
sušené chilli dle chuti
Postup přípravy:

Smažené rýžové nudle jsou typickým thajským obědem. Možná jsou více oblíbené v thajských restauracích po celém světě než v Thajsku samotném. Jejich příprava je nesmírně snadná a rychlá a chuť je pro nás Evropany víc podobná té běžné asijské chuti, jak ji známe z pouličních fast food restaurací než typicky thajským chutím. K jejich přípravě můžete použít jak kuře, tak krevety a základem jsou ploché rýžové nudle, které koupíte v běžném supermarketu.

Rýžové nudle si namočte předem podle návodu. Nepotřebují moc času, stačí několik minut, aby změkly. 
V hluboké pánvi, ideálně pánvi wok rozpalte olej. V rozpáleném oleji orestujte maso nebo krevety. Když se zatáhnou tak na ně nalijte rozmíchaná vejce a nechte lehce srazit. Za stálého míchání přidejte brokolici a mrkev, cukr a všechny tři omáčky a jako poslední přidejte mungo výhonky. Do směsi zamíchejte lehce okapané nudle. Míchejte tak dlouho, dokud nejsou nudle měkké a jako by mléčné. Pochopitelně můžete lehce podlít vodou, ale ne moc. Směs nemá v omáčce plavat, ale nesmí být suchá. 
Hotové nudle rozdělte na porce a podávejte se čerstvými výhonky, arašídy, sušeným chilli a eventuálně čtvrtinou limetky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno