

| Ingredience: | |
| toustový chleba | 4 plátky |
| vejce | 2 ks |
| smetana | 1 lžíce |
| skořice | 1/4 lžičky |
| třtinový cukr | 1 lžička |
| máslo (nejlépe přepuštěné) | 1 lžíce |
| moučkový cukr | na posypání |
| jablko | 1/2 ks |
| hruška | 1/2 ks |
| máslo | 1 lžíce |
| me | 1 lžíce |
| bílé víno | 1,5 lžíce |
| hřebíček | 2 ks |
| citronová nebo limetová šťáva | dle chuti |
Sobotní snídaně pro hosta ve francouzském stylu! Přesně to je tzv. Pain Perdu, čili francouzský toust s karamelizovanýma jablkama a hruškou! Tahle sníďa může ale bejt i trošku na slano, pojďte mrknout, jak na to!
Tousťák šikmo překrojíme. Vejce rozšleháme metlou společně s cukrem, smetanou a skořicí a necháme odpočinout. Mezitím si nakrájíme jablko a hrušku na kousky, v rendlíku rozpustíme máslo, přidáme med, bílý víno, hřebíček a směs svaříme. V polovině přidáme ovoce, zakápneme citronovou šťávou a necháme karamelizovat.
Na rozehřátou pánev dáme druhou lžíci másla, plátky tousťáku namočíme do vaječné směsi a zvolna opékáme dozlatova. Servírujeme spolu s karamelizovaným i čerstvým ovocem. Fajnšmekři mohou přidat plátky opečených foie gras, tahle slano-sladká kombinace vás zaručeně dostane!