Pažitka
Název:

Pain Perdu - Francouzské tousty


Pain Perdu - Francouzské tousty


Ingredience:
Ingredience:
toustový chleba4 plátky
vejce2 ks
smetana1 lžíce
skořice1/4 lžičky
třtinový cukr1 lžička
máslo (nejlépe přepuštěné)1 lžíce
moučkový cukr na posypání
jablko1/2 ks
hruška1/2 ks
máslo1 lžíce
me1 lžíce
bílé víno1,5 lžíce
hřebíček2 ks
citronová nebo limetová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Sobotní snídaně pro hosta ve francouzském stylu! Přesně to je tzv. Pain Perdu, čili francouzský toust s karamelizovanýma jablkama a hruškou! Tahle sníďa může ale bejt i trošku na slano, pojďte mrknout, jak na to!

Tousťák šikmo překrojíme. Vejce rozšleháme metlou společně s cukrem, smetanou a skořicí a necháme odpočinout. Mezitím si nakrájíme jablko a hrušku na kousky, v rendlíku rozpustíme máslo, přidáme med, bílý víno, hřebíček a směs svaříme. V polovině přidáme ovoce, zakápneme citronovou šťávou a necháme karamelizovat.
Na rozehřátou pánev dáme druhou lžíci másla, plátky tousťáku namočíme do vaječné směsi a zvolna opékáme dozlatova. Servírujeme spolu s karamelizovaným i čerstvým ovocem. Fajnšmekři mohou přidat plátky opečených foie gras, tahle slano-sladká kombinace vás zaručeně dostane!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno