

| Ingredience: | |
| salát Pak Choi | 3 - 4 svazky |
| zralé avokádo | 1/2 ks |
| menší cukrový meloun | 1/2 ks |
| sezamová semínka | dle chuti |
| Zálivka: | |
| olivový olej | 2 lžíce |
| dijonská hořčice | 1 lžička |
| červený vinný ocet | 1 lžička |
| meduňka nebo máta | pár lístků |
| mořská sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | dle chuti |
| červená cibule | dle chuti |
Obrovská dávka vitamínu A a C, obsah železa i vápníku... to vše se skrývá v čínském zelí, zvaném Pak Choi. Vynikající je dušený, do různých asijských směsí a nebo čerstvý do salátů.
Pak Choi seženete na farmářských trzích nebo ve vietnamských tržnicích. V Praze je to Sapa, v Ostravě třeba Little Hanoi...
Pak Choi listy omyjeme a nakrájíme na proužky. Pokud jsou menší, stačí napůl.
Avokádo rozřízneme, vyndáme pecku a lžičkou z něj vydlabeme dužinu.
Cukrový meloun oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme ho na kostky.
Zálivu si připravíme smícháním tekutých ingrediencí, vznikne tak hladká emulze, do které nakonec přidáme bylinky, na kostičky nakrájenou červenou cibuli sůl a pepř.
Salát jemně promícháme se zálivkou, nandáme do misek a posypeme praženým sezamem.
Podrobné info: