Pažitka
Název:

Palačinky se špenátem

vegan


Palačinky se špenátem


Ingredience:
Ingredience na palačinky:
polohrubá mouka200 g
ovesné mléko400 ml
kurkuma1/2 čajové lžičky
kmín1/2 čajové lžičky
sůl špetka
pepř špetka
Špenátová náplň:
mražený listový špenát400 g
ovesná smetana200 ml
velká cibule1 ks
stroužek česneku3 ks
olej1 pol. lžíce
sůl špetka
pepř špetka
černá sůl špetka
Postup přípravy:

Před pár lety jsem byla na výletě s kamarádkou. A protože to byl celkem dlouhý a náročný den, zašli jsem si spolu na oběd. Každá jsme směřovali svůj výběr jídla úplně jiným směrem. O to víc mě pak ale zarazilo, co jí to vlastně přinesli. Na talíři měla celkem nevzhlednou, zato ale obrovskou palačinku, naplněnou špenátem.

No co si budeme povídat, čučela jsem na to jak bacil do lékárny a hlava mi to prostě nebrala. jak by taky mohla, v té době jsem znala jen ty sladké palačinky a s vařením jsem se teprve seznamovala.
Po nějaké době jsem s manžou (tehdy ještě přítelem) přemýšleli, co si tak dát k obědu. Vařit se mi zrovna moc nechtělo a nápady žádné. Pak jsem si vzpomněla na příhodu z hospůdky a bylo jasno.
Pravda, poprvé jsme palačinky oba jedli s opatrností vlastní člověku, kterému jde jeho talíř po krku. Od té doby se ale stali součástí naší kuchyně. A když není moc času na vaření , fantazie je ten tam, tohle jídle je prostě taková jistota, která se vždy povede.

Postup:

Cibuli a česnek oloupete. Cibuli si pokrájíte na proužky a zpěníte na oleji. Přidáte prolisovaný česnek a necháte jemně zezlátnout. Přidáte špenát, promícháte a počkáte až povolí. Osolíte černou i obyčejnou solí, opepříte a zalijete smetanou. Promíchnete a necháte chvilku probublávat.

Prosátou mouku si v míse smícháte s kořením, mlékem a necháte pár minut odpočívat. A pak už jen na kapce oleje smažíte palačinky, jak jste zvyklí. Necháte rozpálit pánev, zvednete ji z plotny, vlijete do ní těsto a rozprostřete. Vrátíte na plotnu. Palačinky krátce opečete z obou stran.

Nakonec směsí naplníte palačinky a můžete se do toho pustit!

Podrobné info:
Počet porcí9 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Veronika Svitáková

    zavřít okno