

| palec nebo panenka | 500 g |
| med | 1 lžíce |
| balsamicový ocet | 3 lžíce |
| černé pivo | 150 - 200 ml |
| cibulky ve sladkokyselém nálevu | dle chuti |
| gelový bujón | 1 ks |
| máslo | kousek |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| olej | dle potřeby |
| Ingredience: |
Sladkokyselá harmonie s příchutí piva není vůbec špatná, ba naopak!
Maso očistíme a odblaníme, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi s olejem jej opečeme zprudka ze všech stran, přendáme do pekáčku nebo alobalu. Vložíme na 10 minut do trouby rozpálené na 200°C.
V pánvi s výpekem rozpustíme med, přilijeme ocet a necháme trochu odpařit. Poté přilijeme pivo a vývar a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme prohřát cibulky a kousek chladného másla na zjemnění.
Podrobné info: