palec nebo panenka | 500 g |
med | 1 lžíce |
balsamicový ocet | 3 lžíce |
černé pivo | 150 - 200 ml |
cibulky ve sladkokyselém nálevu | dle chuti |
gelový bujón | 1 ks |
máslo | kousek |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olej | dle potřeby |
Ingredience: |
Sladkokyselá harmonie s příchutí piva není vůbec špatná, ba naopak!
Maso očistíme a odblaníme, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi s olejem jej opečeme zprudka ze všech stran, přendáme do pekáčku nebo alobalu. Vložíme na 10 minut do trouby rozpálené na 200°C.
V pánvi s výpekem rozpustíme med, přilijeme ocet a necháme trochu odpařit. Poté přilijeme pivo a vývar a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme prohřát cibulky a kousek chladného másla na zjemnění.
Podrobné info: