Pažitka
Název:

Palce s pivní sladkokyselou omáčkou


Palce s pivní sladkokyselou omáčkou


Ingredience:
palec nebo panenka500 g
med1 lžíce
balsamicový ocet3 lžíce
černé pivo150 - 200 ml
cibulky ve sladkokyselém nálevu dle chuti
gelový bujón1 ks
máslo kousek
sůl špetka
pepř špetka
olej dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Sladkokyselá harmonie s příchutí piva není vůbec špatná, ba naopak!

Maso očistíme a odblaníme, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi s olejem jej opečeme zprudka ze všech stran, přendáme do pekáčku nebo alobalu. Vložíme na 10 minut do trouby rozpálené na 200°C.

V pánvi s výpekem rozpustíme med, přilijeme ocet a necháme trochu odpařit. Poté přilijeme pivo a vývar a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme prohřát cibulky a kousek chladného másla na zjemnění.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno