Pažitka
Název:

Panenka plněná švestkami s povidlovou omáčkou


Panenka plněná švestkami s povidlovou omáčkou


Ingredience:
vepřová panenka
sůl špetka
pepř špetka
hořčice1 lžíce
sušené švestky pár kusů
povidla dle chuti
červené víno dle chuti
vývar trochu
Ingredience:
Postup přípravy:

Tento recept není ve světě vaření žádná novinka. Plněné panenky jsou velmi populární jak u nás tak i ve světě.

Já jsem se ho rozhodl připravit při zvláštní příležitosti, když moje drahá sestra přijela domů představit svého přítele, mého potenciálního švagra. Docela sympaťák, ale o tom tato stránka není.

Naplnit panenku sušenými švestkami není tak těžká věc. Co je ale důležitější, aby švestky byly alespoň několik hodin naložené v červeném víně. Tak jako u každého vaření platí, že by mělo být víno vybíráno takové, abyste měli chuť se ho napít...

Samotnou panenku se nesnažte nakládat do miliardy koření. Stačí pepř, sůl a třeba lžíce hořčice. Maso by nemělo být výrazně okořeněné, jelikož omáčka ze sušených švestek, povidel a červeného vína je velmi chuťově výrazná.

Omáčka je velmi snadná. Vždycky pamatujte, že nezáleží na přesnosti ingrediencí, ale na chuti. Každý má rád jinou chuť a vy vaříte pro sebe, ne tak, jak vaří dalších milion lidí. Rozehřejte si pánev a nalijte do ní trochu vývaru. Poté přidejte povidla, červené víno a nechte povařit, aby se odpařil alkohol. Nakonec dochuťte solí a pepřem. V úplném závěru podle konzistence zřeďte trochou vývaru. Nechceme mít omáčku příliš hustou.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno