Pažitka
Název:

Panenka s liškovou omáčkou


Panenka s liškovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej a máslo dle potřeby
Omáčka:
čerstvé malé lišky dle potřeby
smetana na šlehání250 ml
cibule1 ks
máslo dle potřeby
sojová omáčka1 lžíce
Postup přípravy:

Kdo by neměl rád vepřovou panenku! Já ji miluji! Dělám ji na několik způsobů, dnes trošku propečenější na přání manžela, ale přesto krásně šťavnatá. Dostala jsem od dětí čerstvé lišky, tak jsem uvařila skvělou omáčku.

Panenku osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme, postupně obracíme, aby se opekla ze všech stran. Opékáme ji asi 15 - 20 minut a pak zabalíme do alobalu a necháme na teple dojít, nejlépe v troubě asi 15 minut.

Na pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak přidáme očištěné lišky, osolíme a opepříme a podusíme, zalijeme smetanou, přidáme sojovou omáčku a zredukujeme.

Panenku vyjmeme, nakrájíme a výpek přidáme do omáčky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno