Pažitka
Název:

Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši


Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka1 ks
čerstvě drcený pepř dle chuti
sůl dle chuti
olej dle potřeby
brambory typ B nebo C oškrábané, nakrájené a uvařené1 ks
máslo kousek
teplé mlékocca 100 ml
sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji s česnekem hrst
nastrouhaný tvrdý sýr100 g
čerstvý rozmarýn dle chuti
Postup přípravy:

Opět dneska taková moje improvizace, ale myslím, že velmi zdařilá. Kaše shora pěkně opečená a zespodu krásně nasákla šťávu z pečící se panenky. No prostě jedna báseň.

Horké brambory rozšťoucháme s máslem dohladka, přilijeme mléko. Kaši neděláme úplně řídkou. Vmícháme do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr.
Panenku ze všech stran osolíme a bohatě opepříme. Opečeme zprudka na oleji, aby se vytvořila hnědá kůrka a uvnitř zůstala syrová. Bude se ještě péct s kaší, takže opravdu opéct rychle a přendat doprostřed zapékací misky.
Po stranách nanášíme bramborovou kaši, můžete nějakou zdobičkou, aby to vypadalo hezky.
Vložíme do trouby na 220°C, pečeme 15 minut a na posledních pár minutek můžeme přepnout na gril. 

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno