Ingredience: | |
vepřová panenka | 1 ks |
čerstvě drcený pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
olej | dle potřeby |
brambory typ B nebo C oškrábané, nakrájené a uvařené | 1 ks |
máslo | kousek |
teplé mléko | cca 100 ml |
sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji s česnekem | hrst |
nastrouhaný tvrdý sýr | 100 g |
čerstvý rozmarýn | dle chuti |
Opět dneska taková moje improvizace, ale myslím, že velmi zdařilá. Kaše shora pěkně opečená a zespodu krásně nasákla šťávu z pečící se panenky. No prostě jedna báseň.
Horké brambory rozšťoucháme s máslem dohladka, přilijeme mléko. Kaši neděláme úplně řídkou. Vmícháme do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr.
Panenku ze všech stran osolíme a bohatě opepříme. Opečeme zprudka na oleji, aby se vytvořila hnědá kůrka a uvnitř zůstala syrová. Bude se ještě péct s kaší, takže opravdu opéct rychle a přendat doprostřed zapékací misky.
Po stranách nanášíme bramborovou kaši, můžete nějakou zdobičkou, aby to vypadalo hezky.
Vložíme do trouby na 220°C, pečeme 15 minut a na posledních pár minutek můžeme přepnout na gril.