želatina | 2 plátky |
smetana | 0,5 l |
vanilkový lusk (nebo vanilkový cukr) | 1 ks |
cukr | 2 lžíce |
Ingredience: |
Receptů na tento italský dezert je celá řada.
Já nechám nabobtnat dva plátky želatiny a dám na sporák 0,5 l smetany, kterou přivedu k varu, ale nevařit. Do toho dám vanilkový lusk nebo jako náhradu vanilkový cukr a cca dvě lžíce cukru. Záleží, jak kdo má rád sladké. Do horké smetany dám želatinu a nechám rozpustit. Už nevařím. Poté do formičky, mě se osvědčily kelímky od jogurtů. Šup do lednice a nechat tuhnout. Když chci vyklopit, naříznu jej a netrápím se. Horké maliny dělám před samotnou konzumací. Trocha másla a cukru (každý podle své chutě), na to mražené nebo čerstvé maliny, lehounce alkoholu (já rum) a nechat provařit. Dobrou chuť.
Podrobné info: