Pažitka
Název:

Panna cotta


Panna cotta


Ingredience:
želatina2 plátky
smetana0,5 l
vanilkový lusk (nebo vanilkový cukr)1 ks
cukr2 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Receptů na tento italský dezert je celá řada.

Já nechám nabobtnat dva plátky želatiny a dám na sporák 0,5 l smetany, kterou přivedu k varu, ale nevařit. Do toho dám vanilkový lusk nebo jako náhradu vanilkový cukr a cca dvě lžíce cukru. Záleží, jak kdo má rád sladké. Do horké smetany dám želatinu a nechám rozpustit. Už nevařím. Poté do formičky, mě se osvědčily kelímky od jogurtů. Šup do lednice a nechat tuhnout. Když chci vyklopit, naříznu jej a netrápím se. Horké maliny dělám před samotnou konzumací. Trocha másla a cukru (každý podle své chutě), na to mražené nebo čerstvé maliny, lehounce alkoholu (já rum) a nechat provařit. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zdeněk Ernest

    zavřít okno