Pažitka
Název:

Panna cotta s bílou čokoládou


Panna cotta s bílou čokoládou


Ingredience:
Ingredience:
mléko150 ml
smetana ke šlehání250 ml
vanilkový extrakt*1 lžička
bílá čokoláda100 g
cukr krystal dle chuti
prášková želatina2 lžičky
Postup přípravy:

Jak jsem slíbila, tady je ještě jeden recept na sladký dezert pro maminku k zítřejšímu svátku. Stejně jako v borůvkových makronkách v něm hlavní roli hraje bílá čokoláda, i ty borůvky můžete přidat a panna cottu jimi ozdobit. Se sladkou čokoládou si nakyslé borůvky budou příjemně notovat. Narozdíl od makronek si ovšem vystačíte s jedním rendlíkem a metličkou a dezert budete mít hotový za pár minut, jen mu pak musíte dopřát pár hodin v lednici, aby smetana vyztužená želatinou stihla zatuhnout. 

PS: Kmitala jsem teď celý týden kolem jedné svatby, takže zatím je k receptu jen jedna fotka. Další ještě přidám, jak si trochu odpočinu. Koneckonců, zítra mám taky svátek.

Nejdříve si nachystáme želatinu. Do misky nalijeme 50 ml mléka, přisypeme práškovou želatinu, důkladně rozmícháme a necháme zhruba 10 minut nabobtnat.

V rendlíku na mírném plameni ohřejeme zbylé mléko se smetnou. Jakmile bude horké, přidáme vanilkový extrakt a nalámanou čokoládu a za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Opatrně ochutnáme a případně přisladíme cukrem. Přilijeme želatinu (i s mlékem, nic nevymačkáváme) a opět metličkou důkladně rozmícháme, už ale nevaříme.

Horkou směs rozlijeme do skleniček, necháme vychladnout na pokojovou teplotu a na minimálně 4 hodiny (klidně i přes noc) uložíme do ledničky. 

Ozdobíme borůvkami a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno