Pažitka
Název:

Panna cotta s ovocem


Panna cotta s ovocem


Ingredience:
Ingredience:
vyzrálé plody kaki650 g (3 ks)
vyzrálé banány450 g (3 ks)
33% smetana ke šlahání210 g
sypká želatina na vaječnou tlačenku20 g
rozpustné kakao (nemusí být)3 lžíce
šlehačka dle chuti
toping s příchutí čokolády dle chuti
ovoce dle chuti
Postup přípravy:

Rádi mlsáte, ale neradi pečete? Netrapte se a připravte rychlou smetanovou dobrotu.

Smetanu zahřejeme. Do teplé smetany (na udržení prstu) vmícháme kakao, nasypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.

Do hlubší mísy nakrájíme oloupané kaki a banány a ponorným mixérem je rozmixujeme na kaši.

Do rozmixovaného ovoce přidáme smetanu s želatinou a vše ještě jednou důkladně rozmixujeme.

Poté nalijeme do vhodných formiček a necháme v lednici 4 - 6 hodin ztuhnout. Můžeme nechat i přes noc.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno