Pažitka
Název:

Pantzarosalata - dvě varianty řeckého salátu z červené řepy

vegetariánský recept


Pantzarosalata - dvě varianty řeckého salátu z červené řepy


Ingredience:
Ingredience na salát:
větší řepa1 ks
česnek1-2 stroužky
hladkolistá petržel hrstka
pinie, ořechy, pistácie1 pol. lžíce
ocet nebo šťáva z citronu dle chuti
olivový olej
řecký jogurt2 pol. lžíce
sůl špetka
Na pomazánku:
větší řepa1 ks
bílý toast1 ks
česnek1-2 stroužky
ořechy, pinie, pistácie1 pol. lžíce
hladkolistá petržel hrstka
vinný ocet či šťáva z citronu
olivový olej
řecký jogurt1 pol. lžíce
sůl špetka
Postup přípravy:

Předem musím napsat, že obě varianty jsou naprosto skvělé. Zařazuji navždy do svého jídelníčku. Inspirovalo mě hned několik zahraničních blogů. Snad si tyto "rychlorecepty" zamilujete stejně, jako já.

Postup přípravy salátu:

Neoloupanou řepu na salát (i na pomazánku) uvaříme doměkka. Necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme na plátky a poté na kostičky. Přihodíme posekané ořechy, nakrájenou petrželku, rozmačkaný česnek, ochutíme solí, octem a olejem. Přimícháme jogurt a dobře promícháme. Necháme uležet v lednici.

Postup přípravy pomazánky:

Uvařenou řepu nakrájíme do mixéru, natrháme k ní toast, přihodíme ořechy, česnek, petržel, přilijeme ocet a olej a vše rozmixujeme. Ne úplně na kaši, ale aby měla pomazánka trochu strukturu. Nakonec osolíme a vmícháme lžíci jogurtu.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno