Pažitka
Název:

Panzanella - italský chlebový salát


Panzanella - italský chlebový salát


Ingredience:
Ingredience:
starší bílý chléb, ideálně Ciabatta dle potřeby
rajčata dle potřeby
okurek dle potřeby
olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
balzamico dle chuti
čerstvá bazalka pár lístků
Postup přípravy:

Dobrý tip na využití starého chleba a sluníčkem vyhřátých rajčat ze zahrady.

Velkou inspirací na tento recept mi byla kniha od Frances Mayesové – Pod Toskánským sluncem , ke které se strašně ráda vracím. Je totiž mimo jiné proložena spoustou receptů a vždycky v ní najdu něco nového.

Chléb nakrájíme na kousky, pokapame olejem osolíme a dáme do trouby opéct do křupava. Po upečení je skkvělé je smíchat s prolisovaným česnekem . Necháme vychládnout. Rajčata a okurky nakrájíme na kousky. Všechno spolu smícháme v míse, pokapame olivovým olejem a octem. Přidáme lístky bazalky a dochutíme solí a pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno